Razvojni oddelek vrtca

UVODNA MISEL

SPOŠTOVANI,

Poletje nam je ponudilo obilo brezskrbnih dni, sprostitve in veliko sonca, z jesenjo pa se nazaj vrača nekaj negotovosti, spričo virusa.

Želimo si, da bi vrtčevsko leto potekalo po ustaljenih tirnicah, kot smo bili navajeni pred pojavom korone, vendar virus še vedno delno kroji naša življenja in delovanje.  Navkljub vsem prilagoditvam in omejitvam, ki nam jih narekuje korona, bomo otrokom ponudili vse kar potrebujejo za optimalen razvoj in dobro počutje.

Resnično se veselimo skupnih doživetij, popotovanj skozi igro, otroškega smeha, majhnih in velikih zmag naših otrok ter plodnega in toplega sodelovanja z vami, dragi starši. V našem vrtcu se trudimo ustvarjati prijazno okolje, upoštevajoč razvojne in individualne potrebe vsakega otroka in s tem zagotoviti, da ima vaš otrok od časa preživetega pri nas, kar največ.

Vsi skupaj vas že nestrpno pričakujemo!

Nina Sever,

univ. dipl. spec. in reh. ped

Vabljeni, da si na povezavi ogledate publikacijo vrtca v vrtčevskem letu 2021-22

Na spodnjih povezavah boste izvedeli več informacij o organizaciji in delovanju razvojnega vrtca.

 

 

V času, ko je med nami virus Sars COVID-19 sledimo naslednjim priporočilom NIJZ:

Glede na sedanje razmere se s 1. septembrom 2021 novo šolsko leto v vrtcih in šolah začne z aktiviranjem modela B-OŠ. To pomeni, da zaenkrat vrtec obiskujejo vsi otroci, da veljajo vsi predpisani normativi za izvajanje predšolske dejavnosti, ob tem pa se uporabljajo ukrepi za vzdrževanje higienskega režima in omejitve, s katerimi se preprečuje širjenje okužbe z virusom.

 

  • Vhod za vrtec je skozi dvigalo.
  • Za starše otrok s posebnimi potrebami ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja kadar pripeljejo ali odpeljejo otroka v/iz vrtca, obvezno pa je nošenje maske, razkuževanje rok ter ohranjanje varnostne razdalje.
  • Za vse druge prihode staršev v vrtec (npr. ob uvajanju otroka v vrtec, na govorilne ure in roditeljske sestanke,..) pa vselej veja tudi pogoj PTC
  • Če otrok v vrtcu zboli z vročino in drugimi znaki akutne okužbe dihal, vrtec starše o tem obvesti, starši pa morajo priti po otroka.
  • Otroci naj načeloma ne prinašajo svojih igrač in knjig od doma v vrtec, dudice in »ninice« za čas med spanjem pa lahko imajo s seboj, vendar jih v času, ko jih ne potrebujejo, shranimo v njihov predal.

 

Opomba: Razširjeni strokovni kolegij (RSK) za pediatrijo je posodobil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec. V sklepu RSK za pediatrijo je navedeno naj imajo kronično bolni otroci s potencialno večjim tveganjem za težji potek COVID-19 opravljeno pred vstopom v vrtec individualno oceno tveganja. Oceno opravi izbrani pediater po posvetu z lečečim subspecialistom in družino.

(Skupno 714 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 
 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja