16. MATP igre gorenjske regije

V četrtek, 18. 4. 2019 je OŠ Roje ponosno gostila 16. MATP igre gorenjske regije Specialne olimpijade Slovenije.

Program MATP je najmlajši športni program specialne olimpijade. Namenjen je tistim osebam, ki zaradi težjih in težkih kombiniranih motenj ne zmorejo udejstvovanja v športih, ki zahtevajo razumevanje navodil, samostojnost pri izvedbi aktivnosti in poznavanje pravil.

Cilji programa MATP:
A) Omogočiti tekmovalcem, da razvijejo spretnosti, ki vodijo do sodelovanja na uradnih tekmovanjih specialne olimpiade.
B) Tekmovalcem dati priložnost, da pokažejo svoje najboljše rezultate v spretnostih na tekmovanjih specialne olimpiade ali pa v okviru programa MATP.
C) Zagotoviti redne treninge športnih aktivnosti, ki so povezane s športi specialne olimpijade, in s tem omogočiti sodelovanje na prireditvah specialne olimpijade.
D) Ob pomoči individualno prilagojenih aktivnosti omogočiti sodelovanje pri športnih aktivnostih vsem posameznikom z motnjami v duševnem razvoju. (T. Princes: MATP Motor Activities Training Program, Ljubljana 2011)

Tekmovanje je tekmovalcem omogočilo občutiti veselje ob športni prireditvi, pričakovanje pred tekmovanjem in ponos ob dosegu rezultatov. Vsak tekmovalec se je potrudil po svojih močeh, glede na sposobnosti. Vsak je dosegel največ in postal pravi zmagovalec!

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Fotogalerija

 
 

Deli