BIC Ljubljana

V petek, 28. 1. 2022 so si učenci 8. in 9. razreda ogledali Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, kjer izvajajo program pomočnik v biotehniki in oskrbi. V ta program se lahko vpišejo učenci po uspešno zaključeni naši šoli.

Programi, ki jih izvajajo so usmerjeni v živilske smeri: slaščičar, pek in kuhar. Učenci tekom šolanja delo spoznajo teoretično in praktično, saj imajo kar dva dni v tednu praktični pouk. Praktični pouk poteka v šolski slaščičarni, kuhinji in pekarni. Poleg tega jim omogočajo 14 dnevno prakso pri zunanjih izvajalcih. Dijaki po končanem nižjem poklicnem izobraževanju, ki traja dve leti, pridobijo poklic pomočnik v biotehniki in oskrbi. Tako se lahko zaposlijo v živilski stroki. lahko pa se odločijo za nadaljevanje šolanja v drugih triletnih ali štiriletnih programih.

Po predstavitvi smo si ogledali šolo in šolske prostore. Pri tem smo strogo upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja virusa (nošenje mask, nismo vstopali v prostore). Skozi okno smo pogledali v šolsko slaščičarsko delavnico. Nekateri dijaki so pripravljali sladice, drugi so urejali skladišče in čistili pripomočke. Pri svojem delu so bili zbrani in natančni. Sprehodili smo se mimo učilnic, ki so osvetljene, čiste in moderno opremljene. Učence je navdušila tudi telovadnica s številnimi pripomočki. Šola nas je res očarala, saj nam je dala občutek veličine in domačnosti.

Šolska svetovalna delavka je ob zaključku opozorila, da imajo učenci možnost virtualnega ogleda šole s starši ob dnevu odprtih vrat (2. 2. 2022) in informativnem dnevu (11. 2. in 12. 2. 2022). Poudarila je tudi pomembne datume, da devetošolci ne zamudijo prijave na vpis.

Več o šoli si lahko pogledati na povezavi: https://www.bic-lj.si/

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli