Informativa 2021

Vsako leto se v januarju devetošolci začnejo spraševati »Kam naprej?« Pri odločitvi jim je v pomoč pridobitev različnih informacij, pogovori z učitelji, starši in sošolci ter ogled predstavitve šol. V petek, 22. 1. smo za učence 8. in 9. razreda pripravili prvo predstavitev, s katero se navadno srečajo ob ogledu Informative. Letos je Informativa prvič potekala preko spletne povezave, učenci pa so imeli možnost dostopati do nje iz lastnega računalnika.

Poleg tega smo za učence pripravili osnovno predstavitev poteka izobraževanja in predstavitve šol. Učenci so si težko predstavljali koliko časa traja posamezno izobraževanje in zakaj je to pomembno. Tudi poznavanje programov in srednjih šol, njihove prednosti in slabosti so jim bile do sedaj še skrivnost. Tokrat so imeli možnost ogleda posameznega programa in lastnega ogleda šolskih spletnih strani.

Tudi letos je bila naša želja, da začnejo učenci premišljevati o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Ob zaključku predstavitve so učenci pridobili predstavo o srednješolskih izobraževanjih, za dokončno izbiro pa bo potrebno še veliko pogovorov in premišljevanja.

                                       

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli