Tradicionalni Slovenski zajtrk

V petek, 20. 11. 2020, je pri nas potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Kljub šolanju od doma in omejitvam smo ga izvedli v celoti. Dobili smo veliko fotografij učencev pri sladkem medenem zajtrku in ostalih opravilih.
Na ta dan spodbujamo učence in starše k poseganju po domači in lokalno pridelani hrani. Prav tako nas ta dan spomni in spodbuja k rednemu uživanju zajtrka vsak dan. Nenazadnje pa nas opozarja o skrbnem in okolju prijaznem ravnanju in delovanju.

Naša šola vsako leto sodeluje v tem projektu. Vsako leto smo se domislili česa novega in zanimivega v okviru trajnostnega razvoja družbe. Zelo radi poudarjamo in tudi negujemo slovensko tradicijo, ki je bila od nekdaj naravnana k ohranjanju in sobivanju z naravo. Žal je današnji čas vse prej kot takšen.

A upanje za boljši jutri ostaja. In prav s takšnimi projekti spodbujamo in učimo mlade, kako lahko v prvi vrsti sami prispevamo k pametnemu ravnanju in ohranjanju narave in kulturne dediščine Slovenije.

Kot že omenjeno, se tudi letos nismo izneverili tradiciji. Ta dan bi bil mnogo prijetnejši, ko bi se lahko družili med seboj in skupaj izdelovali valilnice za divje čebele, si skupaj ogledali poučne prispevke o opraševalcih in skupaj naredili načrt zasaditve medonosnih rastlin okoli naše šole. Tako pa so vse to delali učenci doma in na ta način doma, v svojem okolju, prispevali k ohranjanju pridnih in marljivih opraševalcev.

Vodja dejavnosti
Ida Zupanc

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Nerazvrščeno

 
 

Deli