1. REGIJSKO TEKMOVANJE ZA ZLATO KUHALNICO

V sredo, 21. 9. 2022, je v Ljubljani na Srednji šoli za gastronomijo in turizem v dopoldanskem času potekalo 13. regijsko tekmovanje za Zlato kuhalnico.
Tudi iz naše šole so se dogodka udeležili štirje učenci. Ena učenka 8. razreda in trije učenci 9. razreda. Tokrat so izjemoma lahko sodelovali devetošolci, ker bi moralo biti to tekmovanje izvedeno že maja. Prav tako pa bo državno tekmovanje novembra v Laškem.
Na kuharskem tekmovanju so popolnoma samostojno pripravili raviole (od testa, valjanja do nadeva in ročne izdelave raviolov) z mesom in divjim zeliščem v smetanovi omaki in brezalkoholni napitek na osnovi šipkovega čaja.

Naši mladi kuharji so kljub zelo kratkem času za pripravo (na voljo smo imeli samo dva tedna, pa še v tem času niso mogli kuhati in se pripravljati vsak dan) odlično predstavili sebe, svoje sposobnosti, spretnosti in zanje ter našo šolo.
Ocenjevalna komisija (v sestavi profesionalnih in priznanih kuharjev) je zelo pohvalila njihovo delo, predvsem pripravo testa, okusnost nadeva in odlično kombinacijo okusov v napitku.
Prislužili (skuhali) so si srebrno priznanje.

Res sva zelo ponosni nanje!

Iskrene čestitke!!!

Učiteljici in mentorici
Katja Ravnikar in Ida Zupanc

Dostopnost