V sredo, 7. 6. 2023, smo se trije razredi NIS, štirje razredi PPVI in RO odpravili na tehniški dan. Obiskali smo kmetijo Rožič (kmetija Pr’ Ostank) na Sv. Trojici nad Dobom pri Domžalah.

Dan je bil čudovit in vse je bilo pripravljeno, da se učenci spoznajo s kmetijo, kmetijskimi opravili, kmetijsko mehanizacijo in od bliže spoznajo krave mlekarice. Gospodar Srečo Rožič je skupaj s sinom Gašperjem učencem od A do Ž pokazal vse prej našteto. Odgovorila sta na ogromno vprašanj povezanih s kmetijstvom. Žena Jana in Gašperjeva tašča Erika sta poskrbeli, da so bili zadovoljni tudi želodci – pripravili sta »špehovko«, čokoladno pecivo, domači jogurt in sveže pečene flancate.

Učenci so bili nad obiskom navdušeni, o čemer pričajo tudi komentarji, kot so npr. »bilo je zakon«, »a gremo lahko naslednje leto spet«, »men´ starši rečejo, da grem lahko pomagat«, »živet na kmetiji mora bit carsko« ipd.

Vsekakor smo veseli, da smo učencem uspeli prikazati kmetijstvo kot panogo, ki je, v kolikor jo opravljaš s srcem in dušo (kot vsako stvar), lahko nekaj čudovitega. Vsak napor in delo imata svojo ceno, a za vse se je potrebno truditi.

S slikami vam želimo pokazati, da so imeli učenci še kako prav! Res je bilo zakon!

Dostopnost