Otroški parlament je vsako leto zelo zanimiva in nepogrešljiva izkušnja za naše učence, na šoli smo ga izvedli v petek, 26. januarja 2024. To leto nacionalni otroški parlament poteka že 34. leto in tudi na naši šoli ga izvajamo že skoraj 30 let. Letos je ponovno tema “Duševno zdravje otrok in mladih”, tako da so učenci nadgrajevali temo iz preteklega leta ter še poglobili svoje znanje o tej tematiki. Na parlamentu so se predstavili prav vsi razredi, učenci iz posebnega programa so svoje misli in ugotovitve strnili v plakate in jih razstavili v jedilnici. Starejši učenci iz prilagojenega programa pa so pripravili različne prispevke – dramatizacije, video posnetke, intervjuje in vsebinske predstavitve. Obdelali so vsebinsko zelo različne teme: kako si lahko sami pomagamo, da ohranjamo duševno zdravje, kam se lahko zatečemo, če potrebujemo pomoč in podporo, na kakšne načine lahko uspešno razrešujemo medsebojne konflikte …

Šolski parlament je vedno tudi slavnostni dogodek, za to poskrbijo tudi častni gostje, poleg gospe ravnateljice Andreje Škrlj sta bili to še gostji Irena Zajc, predstavnica staršev in ga. Klara Koželj, socialne delavka iz razvojena ambulante, predstavnica Zdravstvenega doma Domžale.    

Hvala vsem učencem in učiteljem, da je bil šolski parlament vsebinsko bogat in zanimiv. Trije predstavniki šole pa bodo izsledke tega parlamenta ponesli tudi na medobčinski parlament, ki ga to leto organizira OŠ Preserje pri Radomljah.  

Vabljeni, da si prispevke o skrbi za duševno zdravje, preberete in ogledate tudi v našem virtualnem šolskem časopisu Plamenček.

 

Dostopnost