20. oktobra 2022 ob 10:25 je v šolski zbornici prišlo do kratkega stika na električni napeljavi računalnika, ki ga je računalničar v tistem času popravljal. Iskra je povzročila sprva manjši požar, ki pa se je hitro razširil na preostalo računalniško opremo in na omare v zbornici. Gost dim je napolnil sprva jedilnico in avlo, kmalu pa se je razširil še na hodnike, stopnišča in celo po učilnicah.
Na srečo je bila to vse le gasilska vaja, ki smo jo izvedli v okviru oktobra – meseca požarne varnosti. Tema letošnjega meseca požarne varnosti je »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.« Premalokrat pomislimo na elektronske naprave v naših domovih in na možnost, da tudi zaradi njih pride do požara.
 
Današnja vaja je bila izpeljana uspešno, kot vse tovrstne vaje pa je opozorila na nekaj posebnosti naše šole in na izboljšave, ki so vedno možne in zaželene. Čeprav je bila vaja nenapovedana, dim gost, glavni vhod pa zaradi (namišljenega) izpada elektrike onemogočen, so se otroci in delavci iz šole evakuirali hitro in mirno. V veselje nam je, da med otroci ni bilo panike in so zaupali in sledili učiteljem.
 
Hvala gasilcem PGD Mengeš za ponovno sodelovanje pri izvedbi vaje!
Dostopnost